لیست اختراعات افشین فریدی اسفنجانی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1392/08/29
تاریخ ثبت: 1392/10/25
خلاصه اختراع:

استفاده از عصاره خالص زعفران و يا پودرهاي تك لايه حاوي عصاره زعفران توليد شده به روش ساده، داراي معايبي همچون ماندگاري پايين، بسته بندي و جابجايي سخت، عدم كنترل رهايش تركيبات عصاره در شرايط محيطي بدن و كارايي پايين خواص درماني عصاره را مي باشند. با وارد كردن عصاره زعفران به شكل نانوذرات با اندازه كمتر از 100 نانومتر در فاز آبي داخلي امولسيون دو گانه آب در روغن در آب و استفاده از دولايه ديواره در فاز آبي بيروني امولسيون دوگانه، مي توان با چهار لايه (اسپن80، روغن گياهي آفتابگردان، پروتئين آب پنير و پكتين) از عصاره محافظت نموده و رهايش آن را كنترل كرد. همچنين با خشك كردن نانوامولسيون دوگانه توليدي مي توان پودرهاي چندلايه حاوي عصاره زعفران با راندمال بالا (92%) توليد نمود. از نانوامولسيون ها و پودرهاي توليد شده مي توان در فرمولاسيون انواع مواد غذايي مايع و پودري جهت توليد مواد غذايي فراسودمند استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1399/03/12
تاریخ ثبت: 1400/05/18
خلاصه اختراع:

انتقال دقيق آروما به بيني ارزياب يكي از مشكلات اصلي در مطالعه ويژگي هاي حسي و شناختي آروماهاي مختلف و سنجش قدرت بوياي افراد است. جهت كنترل دقيق انتقال آروما نياز به دستگاه اولفكتومتر دقيق است. با توجه به قيمت بالاي ارز خريد اولفكتومتر صرفه اقتصادي ندارد. بنابراين در اين طرح دستگاه اولفكتومتر دقيق و قابل حمل بومي سازي گرديد كه مي تواند جهت انتقال آروماه به بيني ارزياب در آزمون هاي حسي و شناختي مورد استفاده قرار گيرد. اين دستگاه شامل يك كمپرسور هوا است. كه هواي خارج شده از كمپرسور از فيلتر كربني عبور كرده و وارد سه راهي مي شود. هواي آزاد خروجي از يكي از خروجي هاي سه راهي بسمت يك سه راهي ديگر انتقال مي يابد. هواي خارج شده از خروجي ديگر سه راهي بسمت تقسيم كننده هوا و شيرهاي برقي مي رود. هر شير برقي توسط شلنگ به يك بطري متصل است. هوا وارد بطري حاوي محلول داراي آروما و بدون آروما شده و هواي سرفضاي بطري بسمت سه راهي ديگر منتقل مي شود كه در آنجا با هواي جريان آزاد مخلوط شده و بسمت بيني ارزياب هدايت مي شود. سرعت جريان هواي شلنگ ها توسط شير تنظيم كننده و جريان سنج تنظيم مي گردد. هواي آزاد بر اساس سرعت تنظيم شده براي رقيق سازي آروما استفاده مي شود. بدينصورت كه جهت رقيق سازي آروما به ميزان 50 درصد، سرعت هوا در شلنگ هاي حاوي آروما 1 ليتر بر دقيقه و در شلنگ هاي حاوي هواي آزاد 5/0 ليتر بر دقيقه تنظيم مي گردد. همچنين، قسمتي از دستگاه اولفكتومتر كه در اتاق fMRI قرار خواهد گرفت كاملا پلاستيكي است.

تاریخ اظهارنامه: 1399/03/12
تاریخ ثبت: 1400/07/11
خلاصه اختراع:

در اين طرح دستگاه گاستومتر دقيق و قابل حمل بومي سازي گرديد. اين دستگاه شامل 4 پمپ سرنگي است كه در داخل يك جعبه نصب شده اند. سرنگ نصب شده بر روي هر پمپ از طريق سه راهي U شكل به دو عدد شير برقي متصل مي گردد. جهت كنترل پمپ ها و شيرهاي برقي از نرم افزار لب ويو استفاده شد. يكي از شيربرقي ها به بطري داراي محرك طعم متصل است و عمل مكش را انجام مي دهد و ديگري عمل تزريق را انجام مي دهد و برنامه كامپيوتري طوري تنظيم شده است كه وقتي يك شير برقي باز است، ديگري بسته است. خروجي شير برقي كه عمل تزريق را انجام مي دهد به يك شلنگ سيليكوني به طول 5 متر متصل است. انتهاي اين شلنگ به يك شير يك طرفه متصل مي گردد. خروجي هر كدام از شيرهاي يكطرفه توسط شلنگ سيليكوني به يك 5 راه متصل مي گردند. خروجي 5 راه به يك اسپري متصل است كه در داخل دهان ارزياب قرار مي گيرد. آزمايشگاه هاي حسي مواد غذايي، آزمايشگاه هاي علوم شناختي و مراكز درماني بيماران مبتلا به اختلالات چشايي قادر خواهند بود از دستگاه گاستومتر دقيق و با قيمت پايين استفاده نمايند.

تاریخ اظهارنامه: 1393/03/06
تاریخ ثبت: 1393/09/06
مخترع/مخترعان: افشين فريدي اسفنجاني
خلاصه اختراع:

پوشش و فراوري مناسب از جمله فرايندهاي مهم در توليد و ارائه مناسب محصولات غذايي مي باشد. كشور ايران به طور متوسط 90 تا 93 درصد زعفران را در دنيا توليد مي كند ولي به دليل نبود بسته بندي و فراوري مناسب مصرف اين محصول با مشكل روبرو بوده و در صادرات با ماهش ارزش افزوده روبرو مي باشد. براي حل اين مشكلات در اين اختراع با استفاده از تركيبات كاملا غذايي و سودمند، عصاره زعفران به شكل پودرهاي functional بسته بندي گرديد. براي اين كار ابتدا امولسيون عصاره زعفران در روغن (W/O) با استفاده از امولسيفايرهاي ليپوفيل سوربيتان مونو اولئات (span80) و پلي گليسرول پلي ريسنولئات اسيد (PGPR) و با استفاده از روش كم انرژي و روش انرژي بالا (اولتراسوند) توليد گرديد. سپس براي حفاظت كامل، امولسيون اوليه عصاره زعفران در روغن (primary W/O emulsion) وارد محلول آب شامل امولسيفايرهاي غذايي پروتئين آب پنير، مالتو دكسترين و پكتين شده و دو مرحله هموژنيزاسيون انجام شد و به اين طريق امولسيون دوگانه توليد گرديد كه عصاره زعفران براي حداكثر حفاظت و كنترل رهايش تركيبات آن، در فاز داخلي امولسيون دوگانه محبوس شده است. همچنين براي اولين بار امولسيون دوگانه توليدي به وسيله خشك كن پاششي خشك گرديد و پودرهاي حاوي عصاره زعفران با راندمال بالا (90%) توليد نموديم. از اين پودرهامي توان در فرمولاسيون انواع مواد غذايي مايع و پودري جهت توليد مواد غذايي فراسودمند و به عنوان عامل رنگ دهنده و بهبود كننده بافت استفاده نمود.

موارد یافت شده: 4